Mitä tarkoittaa eCPM

eCPM on mainonnassa käytetty termi jota hyödyntävät sekä julkaisijat, että mainostajat ja se tarkoittaa englanniksi ”effective cost per thousand impressions”. ECPM tarkoittaa siis suomeksi vapaasti käännettynä mainonnasta saatavia tuloja 1000 näyttökertaa kohden.

eCPM yhtälö:

eCPM yhtälö
eCPM yhtälö

Mihin eCPM sopii?

eCPM:n avulla voit vertailla esimerkiksi mainospaikkojen tuottoa eri mainosverkkojen välillä. Jos haluat pystyä esimerkiksi vertailemaan onko kannattavampaa käyttäää Google Adsensea vaiko TradeTracker palvelun mainosta. Perjaatteessa, se millä on mainoksella on korkein eCPM on se, millä sinä voit tehdä eniten rahaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s